top of page
norbert fluit - Norbert Kunst.jpg

Norbert Kunst - docent blokfluit

 

Gegevens

Norbert Kunst
norbert.kunst@gmail.com
06-58815526
www.norbertkunst.nl

 

Leslocatie
Zutphen
Lochem

Informatie over het instrument
Blokfluit. Niet alleen maar dat kleine fluitje wat iedereen zo gemakkelijk zou kunnen bespelen. Net zo moeilijk of makkelijk als ieder ander instrument. Alleen hebben wij bij de blokfluiten een sopraanvariant die klein genoeg is om de kinderhand mee te vullen. Zodra echter er één of twee jaar gespeeld wordt op een sopraan gaan we snel over naar de alt en tenor. Samenspelen wordt dan ogenblikkelijk leuk.

Bij mijn lessen gebruik ik ook regelmatig een meespeel CD dat geeft de mogelijkheid ook thuis met 'anderen' samen te spelen. Het leukst is dat natuurlijk met anderen en dat doen we ook zo veel mogelijk.

Improvisatie vormt een belangrijk deel van het leren spelen met muziek. Ik stimuleer iedereen altijd dit naast het van blad spelen zoveel mogelijk te doen. Lees meer over blokfluitles.

 

Ieder jaar is er ook een periode om bamboefluiten te maken. We doen dat in het bamboeatelier. Een aantal zaterdagen is het bamboeatelier open kan je komen om bamboefluiten te maken. Ontzettend leuk om op je eigen gemaakte instrument te spelen!

 

Informatie over docent

Ik ben Norbert Kunst, dirigent, blokfluitist, fagotist, violonespeler en bespeler van historische rietinstrumenten. Muziek staat mijn leven lang al centraal. Ik probeer mensen op allerlei manieren te laten genieten van muziek. Zowel bij het musiceren als bij het luisteren naar muziek.

Naast mijn activiteiten als speler ben ik ook dirigent van 2 blokfluitensembles. Één hier in Zutphen/Lochem: Arabesk. Dit ensemble repeteert iedere donderdagavond van 1900-2200 en we studeren per seizoen aan 2 à 3 programma's waarmee we dan een aantal concerten geven. In Leiden dirigeer ik inmiddels al bijna 24 jaar Praetorius, het door mijn vader opgerichte ensemble. In deze ensembles spelen zeer gevorderde blokfluitisten. Kijk maar eens op de websites van deze ongelooflijk leuke en enthousiaste clubs!

www.ensemblearabesk.nl

www.praetorius.nl

 

Naast mijn lessen in Zutphen en Lochem geef ik ook in Leiden blokfluitles.

bottom of page