top of page
Kom op muziekles bij het Muzecollectief
Volg muziekles in Zutphen en Lochem
Muziekles Zutphen, Muziekles Lochem
Blokfluitlessen bij het Muzecollectief

Blokfluitles
in Zutphen of Lochem

Leer blokfluit spelen bij het Muzecollectief!

Leer blokfluit spelen

Bijna iedereen kent wel de blokfluit en heeft er misschien zelfs op gespeeld. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat er naast de bekende sopraanblokfluit nog veel andere varianten zijn, zoals de altblokfluit of de tenorblokfluit. En er zijn zelfs hele grote blokfluiten die prachtige lage tonen voortbrengen, zoals de basblokfluit of zelfs de contrabasblokfluit.

Met een heel blokfluitorkest kun je een harmonieus samenspel van hoge en lage tonen creëren.

Er valt veel te ontdekken in de wereld van de blokfluit. Je kunt er niet alleen prachtige oude muziek op spelen, maar ook moderne stukken, en zelfs popmuziek.

Wil jij graag blokfluit leren spelen? Kom dan snel langs bij het Muzecollectief!

Verschillende blokfluiten Muzecollectief Zutphen

Tijdens de lessen leer je

De blokfluit, van barokmuziek tot modern

De blokfluit is een van de oudste blaasinstrumenten en geschikt voor allerlei muziekstijlen, van klassiek tot jazz en pop. Het is een instrument dat makkelijk te leren is en prachtig klinkt, zowel solo als in een ensemble.

 

Er zijn blokfluiten in verschillende soorten en maten, variërend van 15 centimeter tot bijna 3 meter lang voor een contrabasblokfluit!

Of je nu kiest voor een mooie houten blokfluit of een kunststof model, de klank wordt voornamelijk bepaald door de luchtstroom in en buiten het instrument. Voor beginners maakt het materiaal niet veel uit, maar een gevorderde speler zal de verschillen beter horen en voelen. Een houten blokfluit vergt wel meer onderhoud dan een kunststof variant.

Een belangrijk onderdeel bij de blokfluit is de boring van de blokfluit. Er zijn grofweg twee soorten boringen: de Duitse boring en de Barokboring, met ook nog posities met een dubbele boring. Dit beïnvloedt hoe je de verschillende noten opwekt door het openen en sluiten van de toongaten. Beginners vinden de Duitse boring vaak makkelijker, terwijl de Barokboring meer wordt gebruikt in de klassieke muziek.

 

In de blokfluitles kun je overleggen met de docent welke boring het beste bij jouw speelstijl past.

 

Onze docenten
norbert fluit - Norbert Kunst.jpg

Norbert Kunst

Blokfluit

bottom of page