top of page
Wereld vlaggen

Stedentrip

Het thema voor het eindproject 2024 van Muzecollectief/Muzehof is “Stedentrip”.
Gaan jullie met ons mee op reis? We bezoeken verschillende bekende en minder bekende steden, en zetten die muzikaal in het zonnetje met speciaal voor dit project samengestelde ensembles. 

Projectweken en eindvoorstelling

Vanaf 14 juni gaan we drie weken samenspelen of -zingen! De groepsrepetities zijn (meestal) in plaats van de gewone lessen bij het Muzecollectief. Je kunt kiezen uit tien muziekstukken. We sluiten feestelijk af met een matinee én een avondvoorstelling op zaterdag 6 juli in de Theaterzaal van de Hanzehof.

Voor wie is dit project ?

Iedereen mag meedoen! Je hoeft niet persé les bij het Muzecollectief te hebben.Kijk wel even goed of het ensemble, band of koor past bij jouw niveau en leeftijdscategorie. En overleg sowieso altijd met je docent voor je je aanmeldt!

Het thema

Het thema voor het eindproject 2024 van Muzecollectief/Muzehof is “Stedentrip”. Gaan jullie met ons mee op reis? We bezoeken verschillende bekende en minder bekende steden, en zetten die muzikaal in het zonnetje met speciaal voor dit project samengestelde ensembles.

Repetities en tijden

Repetities en workshops starten vanaf vrijdag 14 juni. Zie verderop bij elk onderdeel voor precieze data en tijden.Vrijdag 5 juli generale repetitie. NB de aangegeven tijden geven aan hoe laat je er moet zijn, en hoe laat je uiterlijk klaar bent. Het kan zijn dat we iets uit- of inlopen. De generale is een doorloop, dus projecten overlappen elkaar nooit!Zaterdag 6 juli: voorstellingen om 14.00 én om 19.00. Duur ongeveer 2 uur incl. pauze.

Extra's

Naast de muziekonderdelen hebben we weer allerlei leuke extra’s. Ruben de Waal voorziet de muziek van verrassende videobeelden. Esmee Seebregts verzorgt een leuke decorworkshop voor alle leeftijden. Dansbijdragen komen dit jaar van Dansstudio Mars Bentum en Sheila’s Buikdanscentrum. De Wereldmuzeband is ook weer van de partij en de circusklas van Fabriek Fysiek presenteert een aantal originele acts.

Speelniveaus

Om een idee te krijgen wat de moeilijkheidsgraad van een project is hanteren we de volgende niveaus

A = beginners (1e t/m ongeveer 3e lesjaar)
B = al enige ervaring, je bent handig op je instrument (meestal  4e lesjaar t/m 6e lesjaar)
C = gevorderd, zowel in technisch als muzikaal opzicht
Twijfel je welk speelniveau bij je past? Vraag je docent!

Bladmuziek

Bladmuziek krijg je tijdig via je docent of projectleider, om thuis en in de les in te studeren.
Neem je eigen lessenaar, voorzien van je naam, mee naar de repetities.
Over de kleding en andere details krijg je t.z.t. meer informatie van je ensembleleider.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan in via een onderstaand project!
Deelname is gratis en natuurlijk mag je aan meerdere projecten meedoen! 

De projecten

Het dagelijks bestaan

Dit jaar vragen we graag uw aandacht voor Het Dagelijks Bestaan, een mooie Zutphense organisatie, die zich inzet voor het begeleiden van jongeren tussen de 14 en 27 jaar met een hulpvraag. Sommigen bieden zij een plek voor beschermd wonen, anderen worden begeleid richting onderwijs, werk en/of hulpverlening. Kenmerkend voor hun werkwijze is het ‘samen oplopen’ in alledaagse activiteiten zoals koken, eten, werken, leren en vrijetijdsbesteding. 

Een van de projecten van het Dagelijks Bestaan is "De dagelijkse soep", waarbij jongeren, samen met buren en vrijwilligers, voor inwoners die wel wat extra steun kunnen gebruiken een dagelijkse warme maaltijd verzorgen.

Kunstbeoefening hoort ook bij het programma. Jongeren kunnen hier ontdekken welke kunstvormen het beste bij hen passen. Er wordt ook volop muziek gemaakt, oefenruimtes en diverse instrumenten zijn voorhanden.

Het Dagelijks Bestaan heeft al heel veel moois tot stand gebracht, maar natuurlijk zijn er ook nog wensen! Zo droomt de organisatie van nóg een dak vol zonnepanelen, een kunstatelier met een keramiekoven, een houtwerkplaats, nog meer biologische planten en bomen.

Logo-het-dagelijks-bestaan.png

Kaartjes voor beide voorstellingen zijn te koop via de Hanzehof.
Toegangsprijs € 12,50, kinderen t/m 11 jaar € 6,50.

bottom of page