top of page
open dag 26 mei 2019.png

Open dag Muzecollectief / Muzehof druk bezocht!

In en rond de Muzehof aan de Coehoornsingel in Zutphen was het zondag 26 mei een drukte van belang. Daar werd de jaarlijkse Open Dag gehouden van 11 - 14 uur. Met workshops en optredens muziek, dans, circus en special guest rapper Pjotr.

Opening Open Dag
Dit keer begon de Open Dag met de onthulling van de naam van de nieuwe dansschool, More MoveZ. Tijdens de  flashmobs die 's morgens in de stad werden gehouden, werd de naam onthuld. De Dansschool in de Muzehof is overgenomen door twee van Muzehof's enthousiaste en ondernemende dansdocenten, te weten: Mareike MacLean en Romy Beumer. Zoals het Muzecollectief de muzieklessen zelfstandig ondernemend verzorgen, zullen zij het aanbod van danslessen op zich nemen.

Muziekinstrumenten proberen

Vele bezoekers, leeftijd kleuter tot volwassene, speelden op de aanwezige muziekinstrumenten. De docenten van het Muzecollectief geven samen les op 22 verschillende instrumenten in alle genres. Van contrabas tot hobo, van drums tot zang, gitaar of accordeon: alles was mogelijk op de Open Dag van 26 mei 2019.

 

Rapper Pjotr
De Zutphense rapper Pjotr is nu erg bekend door zijn hit "Zonneschijn". Voor de Muzehof-cultuurcoaches van Cultuur en School is hij al veel langer bekend. Rapper Pjotr geeft al workshops op scholen, in opdracht van de Muzehof voor de cultuurlessen in het ‘Cultuurmenu’ voor basisscholen. 
Op de Open Dag gaf hij een workshop van een uur en trad daarna op in het buitenpodium.

Optredens dans en muziek buitenpodium
Speciaal voor alle optredens was tent "De Torenkamer" opgezet.  Het naastgelegen park van Muzehof/Hanzehof bood hiervoor een prachtige plek. Bands en ensembles presenteerden zich voor publiek.
Hoogtepunten waren de talentenklas CaDanz, NDI band olv Sybolt de Jonge en het koor Zutphen Zingt Werelds o.l.v. Merel Harkink/ Merel Hubatka. Dit koor met vele nationaliteiten repeteert wekelijks in de Muzehof.

 

bottom of page