top of page
uIMG_9123 - kopie.jpg

Jeanette Pol-Hilgerink - docent dwarsfluit

 

Gegevens

fluitenspel@gmail.com

(0573)257282 / 06-49596311

www.fluitenspel.nl

Leslocatie

Lochem

 

Informatie over het instrument

De naam zegt het eigenlijk al, de dwarsfluit is een fluit die dwars op de mond wordt geplaatst tijdens het spelen. De lucht die je uit de mond blaast staat haaks op de gaatjes van het instrument. Neem bijvoorbeeld een lege fles. Zet je onderlip tegen de opening van de fles en blaas over de opening heen. Je hoort een bepaalde toon wanneer je de juiste stand van je mond hebt gevonden en je genoeg adem hebt om te blazen. Wanneer je de fles met water vult, verandert de toonhoogte. Zo werkt het eigenlijk ook met dwarsfluit leren spelen: je blaast over de fluit heen en speelt verschillende tonen!

Je herkent het geluid van dit instrument meteen. Het is een heel mooi, uniek geluid. Vaak hoor je het in combinatie met andere instrumenten, maar ook alleen kun je er veel plezier aan beleven. De dwarsfluit past bij vele soorten muziek: van volksmuziek tot jazz en van klassiek tot populair.

Tijdens de dwarsfluitles leer je alle technieken om je de dwarsfluit eigen te maken. In de les worden allerlei muziekstijlen gespeeld, zoals klassieke muziek, moderne- en popmuziek, waarbij je vaak meespeelt met een CD. Samen met de docent stippel je een programma uit, zodat je op een leuke en snelle manier dwarsfluit leert spelen.

Informatie over docent

Jeanette Pol-Hilgerink studeerde fluit bij Hans Bolland aan het conservatorium te Zwolle. Ze gaf les aan diverse muziekscholen in de regio en was van 1985 tot  2017 verbonden aan Kaliber Kunstenschool te Almelo. Daarnaast volgde zij aan het conservatorium van Amsterdam de specialisatiecursus “Music in Motion”, waarna ze enkele jaren aan de leerlingen van verschillende basisscholen les heeft gegeven volgens dit concept. Sinds 2015 heeft ze haar eigen fluitpraktijk in Lochem, waarin ze naast privélessen ook les geeft volgens het concept van “Kinderflute”, een speelse (groeps)lesmethode voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar. Naast haar specialisme op het gebied van muziek – fluitdidactieken verzorgt ze, zowel solistisch als in ensembleverband, concerten.

Per oktober 2019 is Jeanette aangesloten bij het Muzecollectief en verzorgt de lessen op het Stadshuus te Lochem.

bottom of page