top of page
Trompetles Zutphen

Frans Rinsma - Trompet, Bugel

 

Gegevens

frans.rinsma@hotmail.com

06-33742080

www.fransrinsma.nl

Leslocatie

Zutphen

Lochem

 

Informatie over het instrument

De trompet is een koperblaasinstrument waarbij je wel wat moeite moet doen om er geluid uit te krijgen. Je krijgt er geen geluid uit als je alleen maar blaast. Tijdens de trompetles leer je het trucje om er een mooi geluid uit te krijgen.

Ook heeft de trompet maar 3 ventielen waarmee je toch heel veel verschillende tonen kun spelen. Dit doe je door gebruik te maken van lipspanning en ademsteun.

Je kunt met een trompet veel verschillende muziekstijlen spelen. Je hoort het vaak in popliedjes op de radio, maar ook in klassieke muziek is de trompet een veel gebruikt instrument.

Informatie over docent

Mijn naam is Frans Rinsma. Vanaf 2017 ben ik werkzaam als trompet docent bij het Muzecollectief in Zutphen en Lochem. In 2018 heb ik een bigband opgestart in Zutphen, de Muzebigband. 

Ik heb mijn conservatorium opleiding (Bachelor Trompet Jazz&Pop) afgerond in 2015 aan het Artez Conservatorium. Als uitvoerend trompettist speel ik mee in verschillende bands en samenstellingen. Van coverbands tot jazz ensembles.

Daarnaast ben ik nog werkzaam als muziek producer / mix- en mastering engineer. Hiervoor heb ik mijn opleiding afgerond bij Sound Education Nederland. 

bottom of page