top of page
Ellen Zijm.jpg

Ellen Zijm - docent accordeon

 

Gegevens

ellenzijm@hotmail.com

www.ellenzijm.nl

 

Leslocatie

Zutphen

Informatie over het instrument

Een accordeon is één van de meest veelzijdige instrumenten die je tegen kunt komen en daarbij ook nog eens het laatst uitgevonden akoestische instrument! Niet alleen wordt accordeon in heel veel stijlen van volksmuziek gebruikt, zoals Klezmer, Iers, Tango, Tex-mex en Balkanmuziek, maar ook kun je er prachtige klassieke muziek op maken en kom je het instrument vaak tegen in moderne muziek, popmuziek en filmmuziek.

 

Omdat je veel tonen tegelijk kunt spelen en daarbij het volume van die tonen kunt sturen, is het alsof je een heel orkest in handen hebt. Je speelt met twee handen, maar daarnaast ademt het instrument met de balg, die je ook nog bedient. Er gebeurt dus veel tegelijk en er is niets leuker dan wanneer dat allemaal samenkomt tot mooie muziek! Dat leer je allemaal tijdens de accordeonles.

 

Accordeons zijn er in allerlei soorten en maten en ik laat je graag zien en proberen wat er mogelijk is en welke grootte bij je past.

 

Informatie over docent

Ellen Zijm is accordeondocente, dirigente en uitvoerend musicus en geeft al sinds haar studietijd in met veel plezier les aan kinderen vanaf 6 jaar, jongeren en volwassenen, waarbij ze samenspel een heel belangrijk onderdeel vindt.

Als docent en dirigent is ze werkzaam bij Muziekschool Oost-Gelderland, het Muzecollectief, Animato Hengelo, Summerschool NL en het ArtEZ-conservatorium in Enschede.

 

Daarnaast speelt ze onder meer in De Thuiskomst, Saxyon en het Linnaeus Trio en remplaceert ze in orkesten en ensembles, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, Camerata RCO en het Asko/Schönberg Ensemble. Verder begeleidt Ellen regelmatig koren en is ze als solist of binnen ensembles geregeld te horen op Radio 4.
 

bottom of page