top of page
78 - christo guenov.jpg

Christ Guenov - docent piano

 

Gegevens

Christo Guenov

c_guenov@yahoo.com

06 18 975 270

www.cantabilemuziekschool.nl

 

Leslocatie

Zutphen

Lochem

Gorssel

 

Informatie over het instrument

De piano is een fantastisch veelzijdig instrument. Je kunt er heel veel muziekstijlen op spelen en er is dan ook ontzettend veel muziek geschreven voor de piano. Met kleine vingertjes is het al heel snel mogelijk een stukje op de piano te leren spelen. En voor gevorderde pianovirtuozen blijft er een leven lang genoeg uitdaging. 

Ook al zou je het niet zeggen, de piano is een snaarinstrument. Maar ook een slaginstrument en een toetsinstrument. De snaren van de piano zitten aan de binnenkant. Door het aanslaan van de toetsen, slaan kleine hamertjes tegen de snaren. Als die gaan trillen komt het geluid tot stand. 

 

Informatie over docent

Ik ben geboren en opgegroeid in Sofia ( Bulgarije). Ik begon met pianospelen toen ik 4 jaar oud was. Eerst kreeg ik privéles. Later kreeg ik les bij de muziekschool. In Bulgarije is de muziekschool gekoppeld aan de basisschool en later de middelbare school.

Na de middelbare school heb ik conservatorium in Bulgarije met als hoofdvak klassieke piano en koordirectie afgestudeerd. In 2000 haalde ik mijn diploma en vertrok ik naar Nederland  om daar verder te studeren aan het conservatorium in Enschede.

Deze studie heb ik in 2006 afgerond met Uitvoerend Musicus diploma.

Tijdens de studieperiode in Bulgarije deed ik mee aan diverse internationale concoursen waar ik regelmatig 1ste of 2de prijs behaalde.

Verder ben ik dirigent van verschillende koren ( o.a. het Ulfts mannenkoor, Vordens mannenkoor” Borculo’s mannenkoor en ”Sing2enjoy” met een breed repertoire van gregoriaanse tot moderne muziek.

Samen met mijn vrouw, fluitiste Magdalena Kadziolka geven we regelmatig concerten binnen en buiten Nederland.

bottom of page