top of page
zwartwit.jpg

Cathelijne Maat - piano

 

Gegevens

cathelijnemaat@yahoo.com

06 47516772

www.pianoschoolzutphen.nl

Leslocatie

Zutphen

 

Informatie over het instrument

De piano is een fantastisch veelzijdig instrument. Je kunt er heel veel muziekstijlen op spelen en er is dan ook ontzettend veel muziek geschreven voor de piano. Met kleine vingertjes is het al heel snel mogelijk een stukje op de piano te leren spelen. En voor gevorderde pianovirtuozen blijft er een leven lang genoeg uitdaging. 

Ook al zou je het niet zeggen, de piano is een snaarinstrument. Maar ook een slaginstrument en een toetsinstrument. De snaren van de piano zitten aan de binnenkant. Door het aanslaan van de toetsen, slaan kleine hamertjes tegen de snaren. Als die gaan trillen komt het geluid tot stand. 

Informatie over docent

Het plezier in pianospelen zoals ik dat zelf ervaar, gun ik iedereen. Het is een verrijking voor je leven en dat geef ik graag mee aan jong en oud. Vanaf mijn zesde maak ik muziek. Eerst op een blaasinstrument, maar toen na een aantal jaar de piano in beeld kwam was ik verkocht. Aan het ‘ArtEZ’ conservatorium studeerde ik af als docerend (2002) en uitvoerend musicus (2004). Sindsdien geef ik concerten: solo, in ensembles of als liedbegeleider, èn geef ik pianolessen. 

Tijdens mijn pianolessen leer je meer dan alleen pianospelen. Zo leer je bijvoorbeeld alles over het instrument, over hoe je de muziek mooi kunt laten klinken, over ritme en leer je bladmuziek lezen. 

De sfeer in de les vind ik heel belangrijk. Ik houd rekening met het tempo van de leerlingen zodat ieder zich op zijn/haar gemak voelt, de mogelijkheid heeft om zich optimaal te ontwikkelen en het plezier van pianospelen ervaart. 

bottom of page