top of page
Anna-Magda--199x300.jpg

Anne Magda de Geus - Cello

 

Leslocatie

Zutphen

Lochem

 

Informatie over het instrument

Vanaf 6 jaar kan je met les beginnen. Voor kinderen zijn er kleine cello’s te huur, dus het past altijd. Ben je ouder? Je kunt op elke leeftijd beginnen! Je gaat snel starten met noten lezen maar je leert ook uit je hoofd spelen en op het gehoor andere muzikanten begeleiden. Anne Magda de Geus kent veel leuke beginnersboeken en ook interessante voor volwassenen, eventueel met CD.

Als je cello speelt kan dat in alle muziekstijlen

Er is prachtige solomuziek gecomponeerd voor cello, maar ook veel muziek met andere instrumenten. Je kunt met de cello klassieke muziek maken in ensembles en symfonieorkesten. En de baspartij spelen samen met orgel of klavecimbel in een barokgroep (het Basso Continuo) of Tango-orkest. Maar ook musicals, luisterliedjes of heavy metal, het kan allemaal (zoek maar eens op YouTube: 2CELLOS of Apocalyptica).

Via Muzehof Centrum voor de Kunsten heeft ieder kind in de gemeenten Zutphen en Lochem de mogelijkheid om in een ensemble of band te spelen vanaf € 50,- per jaar. Kijk voor de mogelijkheden op www.muzehof.nl

Anne Magda leidt een eigen cello-ensemble, Cellocalyptica, met repertoire dat 400 jaar omvat. Als je cello speelt kun je vaak al na een half jaar les samenspelen met violisten en bassisten in de beginnersgroep A-Strijkers. Beginnende volwassenen kunnen meedoen met het Muziek Atelier.

bottom of page