top of page
Ana Marco Pianist.jpg

Ana Marco Pérez - Piano

 

 

www.anamarcopianist.com

06 33388827

Leslocatie

Zutphen

 

Informatie over het instrument

De piano is een fantastisch veelzijdig instrument. Je kunt er heel veel muziekstijlen op spelen en er is dan ook ontzettend veel muziek geschreven voor de piano. Met kleine vingertjes is het al heel snel mogelijk een stukje op de piano te leren spelen. En voor gevorderde pianovirtuozen blijft er een leven lang genoeg uitdaging. 

Ook al zou je het niet zeggen, de piano is een snaarinstrument. Maar ook een slaginstrument en een toetsinstrument. De snaren van de piano zitten aan de binnenkant. Door het aanslaan van de toetsen, slaan kleine hamertjes tegen de snaren. Als die gaan trillen komt het geluid tot stand. 

Informatie over de docent

Als pianoleraar wens ik al mijn studenten een geweldige ervaring in hun leerproces toe, zodat ze niet alleen muziek kunnen spelen, maar het ook begrijpen en er de rest van hun leven van zullen houden. Mijn belangrijkste doel als pianoleraar is om mijn studenten te begeleiden in een proces waarin creativiteit, techniek, theoretische kennis en hun eigen persoonlijkheid samenkomen en resulteren in een jonge of volwassen pianist die muziek leuk vindt en begrijpt. Ik heb ervaring met lesgeven aan studenten van elke leeftijd, omdat ik geloof dat iedereen muziek kan leren, ongeacht leeftijd of niveau.

In mijn geval begon ik piano te leren toen ik acht was. Ik herinner me dat ik volledig in de ban was van het geluid en hoe groot het instrument was. Daarna begon ik bij mijn ouders aan te dringen tot ik eindelijk piano kon leren, en vanaf dat moment kan ik me mijn leven zonder muziek niet meer voorstellen. Ik kom uit Spanje, waar ik mijn pianodiploma heb gehaald, maar ik ben naar Nederland verhuisd, waar ik ben afgestudeerd aan de Master in Klassieke Piano aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Op dit moment werk ik als pianodocent en geef ik concerten met verschillende ensembles in Nederland.

In mijn pianolessen vind ik het erg belangrijk om een prettige sfeer te hebben waarin leerling en docent zich gemakkelijk kunnen uiten, omdat dit de beste manier is om te leren en vooruitgang te boeken met muziek.

bottom of page