Tessa Valstar - percussie

 

Gegevens

info@tessavalstar.nl

0575 561678/ 06 27210500

www.tessavalstar.nl

Leslocatie

Zutphen

 

Informatie over het instrument

Ben je een beweeglijk type en trommel je met je handen of met pollepels op alles waar geluid uit komt? dan ben je een geboren percussionist! in mijn lessen kun je leren op conga's spelen (handdrums uit Cuba) of op een pandeiro, een prachtige Braziliaanse tamboerijn. 

Speel je liever met drumstokken? en vind je het fijn om in groepsverband letterlijk "aan de slag"' te gaan met ritmes? dan zijn de (drum)samba-lessen wat voor jou. Een samba groep bestaat uit verschillende drums van groot tot heel klein, uit bellen, shakers en soms een foekepot (de cuica ). Op al deze percussie instrumenten kun je swingende ritmes leren. Ik geef les aan jong en oud, en je ritme gevoel en coördinatie gaan er zeker op vooruit!

Informatie over docent

Opgegroeid in een bergdorpje in de Franse Pyreneeën, woon ik nu al vele jaren in Nederland. Sinds 1999 heb ik een eigen percussiebedrijf en geef ik workshops/lessen en trainingen door het hele land. Ik ben gespecialiseerd in Zuid-Amerikaanse ritmes/muziek en werk onder andere als muziekdocent op scholen, als bandleidster en oprichtster van sambagroepen en als muziektherapeute. Ik zing en speel op percussie instrumenten in wisselende formaties. Ik ben sinds 2002 verbonden aan de Muzehof, Centrum voor de Kunsten en lid van het Musecollectief sinds de oprichting. 

Copyright © 2013-2019 · All Rights Reserved · Muzecollectief | Muziekles en samenspel in Zutphen, Gorssel en Lochem

Privacy en cookiebeleid Muzecollectief