top of page
Remko-van-der-Vegt.jpg

Remko van der Vegt - dwarsfluit

 

Gegevens

fluithofzutphen@gmail.com

026 4453505 06

www.fluithof-zutphen.nl

Leslocatie

Lochem

 

Informatie over het instrument

De naam zegt het eigenlijk al, de dwarsfluit is een fluit die dwars op de mond wordt geplaatst tijdens het spelen. De lucht die je uit de mond blaast staat haaks op de gaatjes van het instrument. Neem bijvoorbeeld een lege fles. Zet je onderlip tegen de opening van de fles en blaas over de opening heen. Je hoort een bepaalde toon wanneer je de juiste stand van je mond hebt gevonden en je genoeg adem hebt om te blazen. Wanneer je de fles met water vult, verandert de toonhoogte. Zo werkt het eigenlijk ook met dwarsfluit leren spelen: je blaast over de fluit heen en speelt verschillende tonen!

Je herkent het geluid van dit instrument meteen. Het is een heel mooi, uniek geluid. Vaak hoor je het in combinatie met andere instrumenten, maar ook alleen kun je er veel plezier aan beleven. De dwarsfluit past bij vele soorten muziek: van volksmuziek tot jazz en van klassiek tot populair.

Tijdens de dwarsfluitles leer je alle technieken om je de dwarsfluit eigen te maken. In de les worden allerlei muziekstijlen gespeeld, zoals klassieke muziek, moderne- en popmuziek, waarbij je vaak meespeelt met een CD. Samen met de docent stippel je een programma uit, zodat je op een leuke en snelle manier dwarsfluit leert spelen.

Informatie over docent

Mijn naam is Remko van der Vegt, ik ben fluitist, fluitdocent en fluitbouwer

en ‑reparateur.

Al vele jaren geef ik met veel plezier fluit- en ensemble les.

Naast mijn werkzaamheden in Zutphen geef ik ook lessen in Arnhem.

Daarnaast heb ik een privépraktijk aan huis voor traverso-les.

Als uitvoerend musicus ben ik actief in diverse orkesten en kamermuziekensembles.

Ik bouw historische fluiten en repareer en onderhoud dwarsfluiten.

Meer informatie: www.remkovandervegt.nl

bottom of page