top of page

Niels Pol, docent hobo

Foto: Ernie van Beek

Niels Pol - docent hobo

 

Gegevens

Niels Pol

nielspol@outlook.com

06-81178831

 

Leslocatie

Zutphen

 

Informatie over het instrument

“Als je de hobo hoort, ben je verliefd... “

 

De klank van de hobo herken je uit duizenden, hoe groot het orkest ook is, hoe luid er ook gespeeld wordt, de hobo herken je direct. Zo wist ik ook al op jonge leeftijd welk geluid ik wilde maken met een instrument, het geluid van de hobo!

De hobo is een houten blaasinstrument waarbij je de lucht door een rietje blaast, dat de hoboïst tussen de lippen neemt. Een riet bestaat uit een dubbelgevouwen stukje riethout dat de hoboïst vaak zelf kan maken en/of bewerken. Zoiets is een heel precies werkje waarbij hij zelf kan beslissen hoe licht of zwaar hij het riet wil hebben, echt een instrument voor knutselaars dus. Uiteraard kun je de rieten bij de docent aanschaffen zolang je de rieten niet zelf kan maken.

Naast een goede basistechniek en ademhaling hecht ik veel waarde aan zelfstandigheid. Niets is leuker dan zelf dingen ontdekken, experimenteren met je instrument en oplossingen te vinden. Zo word je een echte en veelzijdige muzikant.

De hobo is ook een solo-instrument maar wordt vooral gebruikt in symfonie- en harmonieorkesten en in kleinere ensembles. Het meest wordt hij gebruikt in de klassieke muziek, maar ook steeds vaker in jazz en popmuziek. Je kunt al heel jong beginnen met hobo spelen zodra je handen groot genoeg zijn om de kleppen in te drukken.

Mocht je willen beginnen met hobo lessen of graag een gratis proefles aanvragen, neem dan vrijblijvend contact met me op!

 

Informatie over docent

Niels Pol wist al op jonge leeftijd dat hij musicus wilde worden. Op zijn dertiende werd hij toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium in Arnhem. Hij studeerde aan het conservatorium van Zwolle en aan het conservatorium van Amsterdam. Niels speelt bij verschillende ensembles en orkesten zoals Amsterdam Sinfonietta, Hulencourt Soloists Chamber Orchestra, Ensemble de Nootzaak, Van Wassenaer Consort en Het Gelders Orkest. Niels is werkzaam als hobo docent in onder andere Zutphen, Deventer en Almelo.

bottom of page