top of page
Maria_Nikolic.jpg

Maria Nikolic - docent hobo

 

Gegevens

Maria Nikolic

maria.nikolic.08@gmail.com

06-82271933

 

Leslocatie

Zutphen

 

Informatie over het instrument

De klank van de hobo herken je uit duizenden, hoe groot het orkest ook is, hoe luid er ook gespeeld wordt, de hobo herken je direct. 

De hobo is een houten blaasinstrument waarbij je de lucht door een rietje blaast, dat de hoboïst tussen de lippen neemt. Een riet bestaat uit een dubbelgevouwen stukje riethout.

Informatie over docent

Maria Nikolic is een Hongaars-Servische hoboïst en fotograaf die momenteel in Den Haag, Nederland, woont.
Vanaf het allereerste begin van haar muzikale pad toonde ze een enorme passie en toewijding voor hobo. Ze had het eerste recital op 12-jarige leeftijd en begon mee te doen aan wedstrijden in haar land en in het buitenland. Op 20-jarige leeftijd won ze 10 eerste prijzen en tweemaal de titel Laurate voor haar voortdurende en uitmuntende bijdrage aan het muziekveld en de kunstscene in de regio Zuid-Europa. Ze kreeg een beurs “Dositeja” van het Ministerie van Cultuur en Onderwijs van Servië.
Tijdens haar studie heeft ze vele masterclasses en orkestacademies gevolgd en op 19-jarige leeftijd ontmoette ze hobomeester Maurice Bourgue. Dit heeft er later toe geleid dat zij zijn leerling werd en vanaf 2016 regelmatig in Frankrijk was, waar zij later naartoe verhuisde. Terwijl ze in Frankrijk was, freelanceerde ze bij enkele Franse orkesten en vanaf 2019 verhuisde ze naar Nederland. Daar voltooide ze de masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij Karel Schoofs en Alexei Ogrintchouk. Tijdens haar studie begon zij ook lessen bij Frank de Bruine met barokhobo. Nadat haar studie en de corona-uitbraak waren afgerond, begon haar integratie in de Nederlandse culturele scene eindelijk. Ze trad regelmatig op met Nederlandse orkesten en oudemuziekensembles.
Maria spreekt vloeiend Engels, Frans, Duits is op basisniveau en leert momenteel ook Nederlands.

bottom of page