zelf-2.jpg

Josine Hulshof - docent accordeon

 

Gegevens

info@josinehulshof.nl

06-45251201

www.josinehulshof.nl

 

Leslocatie

Zutphen

 

Informatie over het instrument

Een accordeon is een muziekinstrument dat geluid maakt doordat een blaasbalg lucht in beweging brengt langs metalen tongen.

 

Er komt pas geluid als de accordeonist trekt of duwt aan de balg en tegelijkertijd een toets of knop indrukt. Dan strijkt de ‘adem’ van het instrument langs metalen tongen die in trilling worden gebracht en daardoor een toon produceren. Hoe langer de tong, hoe lager de toon.

 

Door harder te trekken of te duwen wordt het geluid sterker. Door de blaasbalg te laten trillen ontstaat een soort vibrato, en een bijzonder effect geeft ook de ‘bellow shake’ (schudden met de balg). Door geleidelijk aan harder respectievelijk zachter te trekken of duwen klinkt een aanzwellende dan wel wegstervende toon.

 

Informatie over docent

Josine Hulshof is accordeondocent, woonachtig te Zutphen,  en geeft al vele jaren met plezier lessen aan kinderen en volwassenen. Zowel individuele lessen als in kleine groepjes.

 

Van beginner tot gevorderde,  van klassiek tot pop, klezmer of balkan, tango of Zuid- Amerikaans, alle stijlen zijn mogelijk.