MUZIEKOVERVAL!

Docenten van het Muzecollectief overvallen op een ochtend een groep kinderen van een basisschool met muziek. Deze ochtend wordt er alleen maar muziek gemaakt. Samen wordt er gezongen, geklapt, gedanst! De klas zal in groepen verdeeld worden en les krijgen van een vakdocent op echte instrumenten. Aan het einde van de ochtend komen de kinderen samen om op deze instrumenten samen te spelen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de cultuurcoach van de gemeente Lochem of Zutphen.

Voor Lochem is dat Aafje Hunink 06-28574516

Voor Zutphen is dat Julie de la Fuente 06-3620 9292

Bekijk aanbod

SPELEND OMGAAN MET RITME

De kinderen maken in groepsverband kennis met trommels, shakers, bellen en nog veel (soms ludieke) ritme-instrumenten! Al spelend ontwikkelen de kinderen ritme gevoel, motoriek en coördinatie. Ook komen tradities uit andere landen aan bod. Denk aan een regendans of een woestijnlied! Voor allen kinderen die van trommelen en bewegen houden!

CURSUS SPECIAAL VOOR BASISSCHOOLLEERKRACHTEN

Over de drempel is een cursus speciaal voor basisschoolleerkrachten.Wilt u graag muziek maken met uw klas maar is de drempel te hoog? Wij helpen u graag de drempel over!In deze cursus werken we aan klank, ritme en vrije muzikale uiting. Wij bieden geen leerlijn. Het gaat om uw eigen muzikale ontwikkeling en wij bieden handvatten om met muziek in de klaste kunnen werken.

PEUTERS MAKEN MUZIEK!!!

Deze cursus is opgezet voor jonge kinderen van 2 tot 4 jaar. De kinderen maken kennis met trommels, shakers, bellen en nog veel meer ritme-instrumenten. Al spelend gaan de kinderen aan de slag en ontwikkelen ritme gevoel, motoriek en coördinatie. Voor alle kinderen die van trommelen en bewegen houden!